Zajlik az élet

Hol is kezdjem?

 

Annyira sűrűre sikerült az utóbbi hét, hogy azt sem tudom hol kezdjem.

Szerencsére Femi nagyon jó anya, a kiskutyák szépen növekszenek. Rengeteg érdeklődést kaptunk, köszönjük szépen a  bizalmat irántunk. Femi és Duke kölykei gazdára találtak, előjegyezést Chelsea almára is nagyon korlátozott számban tudunk felvenni, ezért ha ebből a nem mindennapi alomból szeretnétek egy pörgős kiskutyát, akkor ne késlekedjetek!

Szerdán és csütörtökön Blatt egy kicsit rám ijesztett, lehet Femin érezte az új szagokat, nem tudom, de azt láttam, mint amikor az éppen jó tüzelési időszakban van a szuka. Rángatta a kerítést, meg volt őrülve szabályosan. Flynn viszont nyugodt volt. Mivel Chelsea volt abban a szakaszba, aki véleményem szerint  Blatt ezen viselkedését indikálta, így elmentünk vele állatorvoshoz. Fedeztetni kenet alapján megyünk, és az orvos azt mondta, hogy tökéletes állapotban volt múlt héten, így kicsit aggódni kezdtem. Mi van ha tévedett/tévedtünk? Chelsea ugyanis képes a tüzelés kapcsán furcsaságokra, több alkalommal játszotta már el, hogy a tüzelése látszólag megszakadt, majd egy hét múlva beindult rendesen. Telefonáltam párat, beszéltem Móni barátnőmmel, és arra a döntésre jutottam, hogy nem hagy nyugodni a téma, menjünk el és nézessünk progeszteron szintet. Hogy miért? Elvileg a legmegbízhatóbb módszer az ivarzás tökéletes időpontjának megválasztásához a vér progeszteron szintjének vizsgálata. A legjobb eredményt kenetmintával együtt adja. Az optimális időpontban, tehát amikor fedeztetni kell a progiszint 10-15. 16-nál van tüszőrepedés. Elkezdtem nézelődni, hogy hol tudnak nekem pénteken azonnali véreredményt produkálni. Felhívtam Szombathelyet, mert tudtam, hogy ott egy non-stop komoly kórház van. Az volt a terv, hogyha a progi alapján most jó, akkor visszük Chelit ki megint a vőlegényhez. Szívem mélyén úgy gondoltam, hogy már túl kell lennie az ideális fedeztetési időponton, de biztosra akartam menni, és tudni akartam, hogy mi van igazából. Blatt 10 éves, csinált már velem az utóbbi évben furcsa dolgokat, lehet az orra nem az igazi már.

Gábor hazajött a munkából , a gyerkőcök mentek anyuékhoz, mondtam neki, hogy mi a szitu, mit csináljunk?! Leültünk a  gép elé, és elkezdtünk közelebbi labort keresni. Találtunk is Teskándon, a Trivet Állatorvosi Rendelőt, ahol nagyon komoly UH gép, azonnali vérvételi -és vérvizsgálati lehetőség van, mindössze 50 perc az út. Felhívtam, azt mondták fél óra és van eredmény, induljunk. Amit odaértünk meglepetés ért, mert az asszisztens hölgy ismert bennünket névről, kiderült, hogy Snow-Chelsea és Blatt fia-is hozzájuk jár. Köszönjük nekik a  profi ellátást! Chelsea-től vért vettek, megnézték a pocakját UH-val és még kenetet is néztek. Minden eredmény azt mutatta, amit vártam, túl van az ivarzáson és a progiszint alapján tökéletes időben fedeztettük!

A kutyik megkapták a legkorszerűbb védelmet a kullancsok, szívférgek és bolhák ellen, a Nexgard Spectrát. A fiataloknak mertem csak ezt adni, mert Naja és Flynn baba kora óta ezt kapja. A nagyok pedig Nexgardot kapnak. A vemhes és babázó lányok védelméről pedig a Husse természetes alapanyagú illóolajos készítményével védekezünk. Őket a kertből sem viszem ki, egyrészt Femi nehogy valamit hazahozzon a kölykeinek, másrészt a kertünk kullancsmentes övezet.