Őszi programok

Dolgos hétköznapok után dolgos hétvégék. Nekiálltunk a hosszú évek óta tervezett melléképület-felújításnak. A munka lassan de biztosan halad, alig várom, hogy végre lássam egyben a telket, elkészüljön a második kutyaszoba.

Femi tüzel épp, de most abban bizakodom, hogy Naja és Chelsea vár még egy kicsit és október vége előtt nem kell mennünk fedeztetni. Az előttünk álló bő hónap az otthoni munkálatokról fog szólni, de novembertől szeretném Flynnt pár kiállításra elvinni, tervben van a decemberi champion show is. Aztán márciustól indul majd a nagy körút!

Szerintem a karácsonyi ünnep kölyökvárással fog telni. Legalább is remélem. Azon még gondolkozom, hogy Femitől legyen -e még egy alom, de nagyon izgatja  a fantáziám, hogy Flynntől mit hozna. Amit eddig Femi adott nekem, az messze több annál, amiben valaha reménykedtem. Flynn meg hát Flynn, belőle nincs még egy. Hatalmas arc, mindenkivel barátságos, nincs egy rossz rezdülése sem, a tökéletes kiskutya. Mint ahogy Blatt is az. Épp tegnap beszéltem egy kedves barátommal a Blatt kölykökről, ő is mondta mennyire jó arcok a kölykök. Igen, nekem ez a fő tenyészcél. Nem csak az a fontos, hogy kiállításon győztes kutyáink legyenek, sokkal fontosabb, hogy olyan border colliek kerüljenek ki a kezünk alól, akik igazi családi kutyák. Nálunk 3 gyermek mellett nőnek fel, 5 hetes korig a lakásban nevelkednek, hozzá vannak szoktatva a napi élet történéseihez: tévéhez, porszívóhoz, hisztihez.

Nekem a kutyázás több, mint hobbi. Életforma, szenvedély, egy élethosszig tartó tanulás.

Nem érdekel a divat, csak a fajta. Hiszem, hogy a tenyésztésben kerülni kell a divatirányzatokat, nem a standardet kell átírni, formálni, alakítani, hanem megőrizni a fajtát annak nemességében, nem szem elől tévesztve a funkciót.