Husse kutyatápok és FiskePulver teszt

Nem titok, hogy kutyáink november óta Husse tápokat esznek. Kipróbáltuk gyakorlatilag az összes tenyésztői tápot. Kutyáink sokáig glutén és gabonamentes halas tápot ettek, így előnyben részesítettük a Husse tápok közül is azokat, amelyek ezen kritériumoknak is megfelelnek. Kennelünkben a fiatal kutyától az idős korúig mindenféle border collie megtalálható, az ő etetési igényeik is eltérőek.

Flynn lassan 7 hónapos lesz, jelenleg Valp tápot eszik, mert szeretném, ha nőne még egy-két centit. Az ízületek védelmére adjuk kiegészítésként Giant vagy Maxi tápokat, mert ezek glükózamint és kondroitin szulfátot is tartalmaznak. A vemhes és szoptató kutyáink szintén kölyöktápot esznek, Feminek kölykei egységesek, szépen nőnek, erősek. Femi nagyon jó kondiban van, nem is látszik rajt, hogy 6 kiskutyát nevel.

Mira és Blatt az ízületek fokozott védelme és a habzsolás elkerülése miatt Giant tápot eszik, mivel Blatt is 10 éves lesz 2 nap múlva, Mira pedig elmúlt 11, nekik az ízületi kopások és védelem miatt jól jön némi extra.

A Husse tápok színhús tartalma nagyon magas, messze magasabb, mint az átlagos száraztápokban, a termékek között megtalálható monoproteines és allergiás kutyáknak is alkalmas termék. Ha szeretnétek kipróbálni, keressetek! Táplálékallergiás kutyának a Digest (bárány) ill. Lax (lazac) tápokat javasoljuk.

Zoli ma felhívott, hogy lesz nála egy új termék, próbáljuk ki! Hamarosan indul az éles teszt, amit ígér, az nagyon kecsegtető. Ő lesz a FiskePulver egyenesen Norvégiából.

Aki olvassa a blogot, az tudja, hogy voltak nálunk ősszel termékenyülési és ivarzási problémák, ahol az orvosi vizsgálat nem mutatott eltérést, minden normális volt, így nem tudtunk más irányba gondolkodni, mint az ásványi-anyagok, vitaminok segítségével várni a szebb jövőt. Több orvos is a selenpetet javasolta, mint egyedülálló terméket a piacon, mely segít a hormonháztartást egyensúlyba hozni, növelheti az alomszámot. Nos ami először szembe tűnt, hogy a FiskePulver természetes úton nyújtja ugyanezt. Amíg a vitamin E-vitaminból 0,6 mg, szelénből 30 mg, EPA 90 mg, DHA 59,8 mg kapszulánként, addig 10 g FiskePulver: DHA 43 mg, EPA 40 mg, szelén 18,3 pg, emellett cink, jód, kálcium, foszfor,kálium, magán,vas, vitaminok: B12, A, D3, B1, B2, B3, B6, E-vitamin, B9. Ha a természetes táplálékkiegészítők híve vagy, akkor jó lehet: idős kutyának, műtét után, fedeztetés előtt kúra szerűen és a vemhesség első két hetében, szoptató szukának, ízületi problémákra. A gyártó szerint tökéletes lehet az immunrendszer erősítésére, gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a rák veszélyét. Fogyasztatja, kutya, cica, ló, vadászgörény, törpemalac, nyúl. Tapasztalatainkról hamarosan beszámolunk. Mirának, Flynnek és Feminek szeretném adni.