Itt a tavasz, áll a bál!

Nálunk nem farsangkor, hanem tavasszal áll a bál. Meg időnként ősszel is, amikor  a lányok szépen egymáshoz igazítják az ivarzásukat.

Ősszel Naja kezdte, majd szépen követték a  többiek is. Mivel Femi kivételes eset, ő szeret az idegeimre menni a 4-5 hónapos ciklusaival, így csak reménykedni tudtam benne, hogy lánya nem ezt örökli. Femi február végén kezdett tüzelni és március 8-10.-én fedeztettük. Naja április elején, Cheli pedig a hónap közepén kezdte. Flynn már érdeklődik, Blatt pedig lassan bekattan.

Nagyon nagy szerencsénk van, hogy hatalmas 4200 négyzetméteres kert áll a rendelkezésünkre, könnyedén megoldjuk a szeparálást. Arról pedig, hogy a lányokhoz senki se jöhessen be, és nekik se jusson eszükbe elcsatangolni, a villanypásztor segít. Természetesen a legrázósabb időszakot a lakásban töltik, semmit se szeretnénk a  véletlenre bízni, a kutyafantázia és leleményesség határtalan.

Blatt képes eljátszani, hogy ő már nem vesz tudomást a lányokról, biztosan vége a tüzelésnek, aztán egy óvatlan pillanatban már munkálkodik is. Mestere a félrevezetésnek, ezért ha úgy gondolom, hogy vége a tüzelésnek, akkor jön egy alapos fürdetés, még egy hétig külön vannak zárva és csak utána térünk vissza a régi kerékvágásba.

Izgalmas élet, pláne ha majd két ivarérett fiút kell távol tartanom a kutyalányoktól, de nem kevés időt és pénzt fektetünk abba, hogy ez gördülékenyen menjen.

Készül a kiskutyák kifutója, melynek aljzatán még mindig törjük a  fejünket, de a legszimpatikusabb megoldás a tisztíthatóság miatt a beton, speciális betonfestékkel kezelve. Tartós, szép, mosható.

Igyekeznünk kell, mert lassan a  finishbe fordulunk, hétvégén elkészül Femi kuckója, hisz a mai nap már bizony a 49.

Chelsea kenetét is vizsgáljuk holnaptól, hogy segítsen megállapítani a fedeztetés optimális időpontját. Blatt tavaly a 12. és 14. nap fedezte, a 14. naptól számítva 62 napra ellett. Remélem most is tartja magát ehhez és vasárnap-hétfő magasságában tudjuk fedeztetni, mert ha nem, akkor eléggé sűrű program ígérkezik május elején.

A gyerekek is nagyon várják, már a kiskutyák érkezését, Barni egyre jobban érdeklődik a kutyák iránt, szívesen gyakorol itthon Najával.

Ha sikerül, ma hozok nektek egy videót a kisasszonyról, hogyan bújócskázik Ákival! Egyszerűen tündériek!