Naja-Bosznia Hercegovina 2017.06.17-18.

 

Megmondom őszintén, hogy komolyan gondolkodtam rajta, hogy ezt most kihagyjuk. Fáradtak voltunk, sűrű volt az elmúlt egy hét, múlt hétvégén is kiállításon voltunk, jó lett volna kicsit csak pihenni. Csütörtökön úgy feküdtünk le aludni este, hogy nem megyünk sehova.

Pénteken munka után viszont rohantam Hope-pal és Blatt-tel a kozmetikába és úgy voltam vele, ha már Hope itt egy hete, a kozmija is kész, Naja meg itthon gyorsan rendbe lesz téve, akkor miért ne mennénk el. A kiskutyákat Józsira bíztam, ha a szabadság idején nem tudjátok hova tenni a kutyátokat keressétek őt, Hajde Kutyapanzió!

Mert a legnagyobb gondolom a kiskutyák elhelyezése volt. Nappal már kinn vannak a kertben, erős szelet meg viharokat jósoltak és féltettem őket. A szomszéd megkapta az instrukciókat, és mi szombat hajnalban elindultunk. Fél hatkor már úton voltunk, a határtól tartottam, hogy mennyi idő alatt jutunk át. Minden jól ment, nem úgy vissza úton.

Reggel fél kilenckor meg is érkeztünk, patakparton, árnyas fák alatt volt a kiállítás Prijedorban. Egyedül a sok kóbor kutya és a szemét mennyisége volt elrettentő. Sikerült egy nagyszerű szállást találnunk, olcsó és első osztályú ételt szolgáltak fel, két kutyát vittünk fel a szobába, volt légkondi. Ha arra jártok a Motel Le Pontot csak ajánlani tudom. Minden szolgáltatás első osztályú!

Szép konkurencia jött össze a Kozara Dub Dog BIH Championship Show-ra. Minden nap 8 kutya volt nevezve, Hope-ot nem neveztem egyedül a  CACIB-ra.Az olaszok nem jöttek el, de voltak borderek Szlovéniából, Franciaországból és Magyarországról. Amire külön büszke vagyok, hogy röpködtek a cím nélküli kitűnők és a nagyon jók, mi mégis mindkét kutyával kiváló kritkával szerepeltünk. Hope mindkét CAC kiállításon kitűnő 2. lett Cataleya Rose She is a Hottie mögött, aki mindegyik kiállításon fajtagyőztes címmel és FCI 1. helyezéssel zárt. Hope nagyon levedlett, a felvezetésben is javulnunk kell, meg komolyodnia kell a hölgyeménynek, hogy ütősebb párost alkossunk. Hottie-t profi handler vezette fel, nem volt hiba, amit meg tudnék említeni. Gyönyörű kutya egy olyan handlerrel, akit ha egyszer látsz, nem felejted el. Jó párosítás!

Naja viszont mindhárom nap hozta a formáját és 3 x CAC, 1 x CACIB címeket szerzett és ezzel teljesítette  a Champion of Republika Srpske és a Champion of Bosnia in Herzegovina feltételeit mindössze 16 és fél hónaposan!

3 hét leforgása alatt 3 országban az alábbi címeket szerezte:

7 x CAC

3 x CACIB

2 x BOB

1 x BOS

1 x BOG 2.

Champion of Republika Srpske

Champion of Bosnia in Herzegovina

és FELNŐTT  Club Star cím várományosa

 

A CACIB után gyorsan összepakoltunk és indultunk is haza. A határon nem kis meglepetés ért minket. Hatalmas sor, egy óra várakozás. Mikor a határőr közölte, hogy ezen a határon nem lehet átmenni kutyával, kicsit kezdtem ideges lenni. Szimpatikusak lehettünk neki, mert amikor a mellette lévő bódéból épp elment a határőr intett, hogy menjünk gyorsan! Tanulság, ha Boszniába mentek, akkor Gradiska átkelőjét válasszátok, Kozarska Dubica EU-ba vissza nem enged állatokat.

Gondolom a kocsik legtöbbje a tengerpartra tartott, mert Zágráb után elfogytak a akocsik, a magyar határon se volt előttünk senki, de így is este kilenc volt, mire hazaértünk.

A kiskutyák köszönik jól vannak, 2 hét és költöznek is az új gazdikhoz.