Szombathely esti CAC

Úgy döntöttünk, hogy mivel tenyészszemle is lesz a HCSC szervezésében, ezért elvisszük Naját és ha már ott vagyunk, nevezzük az esti CAC kiállításra is.

A szemlére éppen odaértünk, nem volt ideje a kutyának alkalmazkodni a helyzethez, ezért nem is nagyon mutatta magát. Vittünk magunkkal minden kiállítási és szűrési eredményt, ami sajnálatos módon senkit sem érdekelt. Naja tenyészthető címet kapott azzal, hogy úgysem számít sehova, a lényeg, hogy megvan. Ezt nem így látom. Adott ugyanis egy új törzskönyvezési rendszer, ahol az alapnál többet elérő kutyák utódai vannak kiemelve és kapnak prémium törzskönyvet. Lehet mondani, hogy ez senkit nem érdekel.Ez nem igaz. Magamat igényes embernek tartva, aki a tenyésztést is a legmagasabb szinten szeretné végezni, az nem elégszik meg középszintűséggel. Ha a szemle kötelező, akkor a kutyákat az alapos bírálaton túl, ami csak küllemi bírálat most sajnos, vessük alá az általa elért eredmények és klinikai szemszűrések, egészségügyi szűrések meglétének is. Tekintsünk rá a törzskönyvre, hogy az a kutya  felmenők tekintetében is mit képvisel, voltak -e a szülei szűrve, illetve milyen eredményeket értek el?! Gondolom ennyit elvárhatunk, mi tenyésztők a pénzünkért cserébe. Mert amíg vannak sajnos tucatszám olyanok, akiknek csak a tenyészthető papír kell és ontják a törzskönyves, de silány almokat, addig egy maroknyi csapat pénzt és energiát nem sajnálva jár külföldi kanokhoz fedeztetni és kiállításokra itthon és távoli országokban. Mindenkinek megvan a joga, hogy, hogy legyen el elképzelése a fajtáról, csak egy döntés meghozatala előtt nem ártana az előbbiekre is extra figyelmet fordítani. Szerintem.

Naja az esti CAC-on szép konkurenciában lett CAC, így már csak 1 db CAC hiányzik neki a HCh-hoz, pedig még csak 17 hónapos. Emellett már 2 x felnőtt champion és 3 x CACIB győztes is. Az eredményeket mindig konkurenciában szerezte.

Johnnie Walker ,,Foltos” is CAC címet szerzett nyílt osztályban. Gratulálunk Gábor!

Flynn, Hope még szemle előtt áll…ők majd októberben jönnek, addig Flynn is bemutatkozik számos kiállításon.