Zakopane CACIB-2018.07.29.

A történet ott kezdődik, hogy van egy kutya, esetünkben Naja, aki kizárólag felnőtt osztályban kezdte kiállítási karrierjét 2017. májusában. Idő kellett neki, míg össze érett, szőrt növesztett, de messze várakozáson felül teljesített élete első kiállításán Horvátországban, ahol annak reggelén még kételyek voltak bennem, hogy mit is fogunk mi ketten alakítani a ringben. Bébi és kölyök osztályban volt kiállításon Naja, de utána közel egy évig kiállítás közelébe se mentünk. A ringdresszúránk abból állt, hogy néha próbáltam tápra figyeltetni több-kevesebb sikerrel. A póráz végén általában ő diktálja a tempót. Igazi kis ,,köcsög” ahogy barátnőm mondaná, de közben egy imádni való és kenyérre kenhető figura. Nos, azon a bizonyos bjelovári kiállításon, miután a határon dekkoltunk vagy 45 percet elengedtem ezt a görcsöt, és azt mondtam lesz, ami lesz, hiszek a kutyában, mert szép és kész. És ő ott, akkor, tudta mit csinál, mi a  dolga, hogy kell állni, és én azóta csak ámulok.

Bjelovár után lelkesek lettünk és beneveztük még pár helyre, ahol mindig megnyerte az osztályát, több alkalommal BOS vagy BOB címeket nyert, BOG2. helyezést is elért. Magyar, szerb és bosnyák CACIB címeket szerzett, szám szerint 4-et kevesebb, mint 2 hónap leforgása alatt.

Decemberben megszületett első alma, sok időbe telt, mire újra szőrbe jött, ezért egy júniusi kiállításra nem is neveztünk, ami korábban tervben volt. De azt tudtuk, hogy július végére jónak kell lennie. Egy napos CACIB-ért utazni egy irányba közel 700 km-t, rászánni 3 napot, foglalni 2 nap szállást mutatja, hogy mennyire hittem Najában és vagyok nem teljesen normális egyben.

A szőre még mindig nem 100%-os, a ringben a mozgáson is van mit javulni, de állásban tökéletesek voltunk.

Naja CAC, CACIB és BOB címeket szerzett 16 nevezett és felvezetett border collie közül-ezzel teljesítette a Nemzetközi Szépségchampionátus feltételeit mindössze 2 és fél évesen!

A kiállítás után felmentünk a Gáspár-hegyre, jót ettünk a Nosalowy Dwor Gault &Millau által is ajánlott éttermében, potom áron. Kóstoljátok meg a Czerny Bez-t!

Tartalmas 3 nap volt, de Lengyelországot nagyon megkedveltük, a faépítészet,a hegyek, a természeti kincsek,a tisztaság felejthetetlen! Azt hiszem, hogy megyünk még arra.