Egyéb

C alom

Lassan 15 év tenyésztői múlt után is érnek nem kívánt meglepetések.

A várható ellés előtt bő egy héttel mindig nekiállok hőt mérni reggel és este, az utolsó napokban pedig délben is. Eddig ez a módszer mindig bevált, tökéletesen mutatta, hogy mikor várhatók a kicsik.

Cukor hője végig 37.6-37.8 körül mozgott, most nem volt meleg sem, hogy befolyásolja az értékeket , mint két hete Cifinél. Nem fészkelt, nem volt nyugtalan, evett. Egyedül a vasárnapi és hétfő reggeli kicsit lágyabb kaki volt így utólag visszanézve gyanús, de az sem volt hasmenés, betudtam a baracknak, amit megevett, volt már ilyen máskor is. 61. nap körül vártam őket, ez szerda, csütörtökön lett volna a második fedeztetéstől, az első nem is volt olyan ,,igazi”, nem ragadtak össze, Johnny szerint is korán voltunk még ekkor, így arany középnek a május 13.-at néztem és ahhoz kalkuláltam.

Hétfőn ráadásul egész napos is vagyok, délben hazajöttem, semmi jele nem volt, hogy szülni fogunk. Nyugodtan mentem el dolgozni. Aztán jött a hideg zuhany. Este 7kor fut elém a csapat kutya, Cukor kissé púposan tartva magát. Ekkor fogtam gyanút, hogy itt valami lesz. Behoztam, egyből ment a kanapéra, kapart ezerrel, na, akkor hőt mérünk, még ekkor is úgy gondoltam, hogy akkor majd hajnalban vagy másnap…38.5! Akkor szülünk! 58. napra, király.

20.34-kor egy csajszi, súlyt saccolni se merek, nagyon pici, majd 21.20-kor és 21.45-kor jött még két pasi, ők jóval erősebbek. A pici lány komoly támogatásra szorul, rezeg a léc, a calopetet nem tudta lenyelni, szerencsére a Royal baby milk és a hozzá tartozó 3as cumit úgy tűnik jól tolerálja és eszik, délutánra stabilabb sokkal,mint reggel, próbál önállóan is szopni, nem tudom ekkora sikerrel, így 2 óránként etetem. Cukor igazi hős anya, nagyon ügyes, szépen gondozza a kicsiket. Azt hiszem két hét kell, mire azt tudom mondani, hogy túl vagyunk a nehezén, túl korán jöttek a kicsik. És talán túl gyorsan is, 2 óra alatt lezajlott minden. A legelső minilány sajnos tegnap este feladta a küzdelmeket, hörcsögnek is pici lett volna. Mindent megteszek a 3 apróságért, ma már sokkal optimistábbnak látom a helyzetet,mint tegnap ilyenkor és ma reggel. Kemény napok jönnek, hétvégére zombi leszek..Sárvárra el akartam nézni szombaton, de a bébik az elsők.

Silver Dream Celebration ,,Cukor” x Lundecock’s Final Salute ,,Chak”

2 sable fiú, 1 sable lány

Cranberry Cottage Celebration of the Midnight Sun – dark headed

Cranberry Cottage Celebrate the Midsummer Dream- white mark on head

Cranberry Cottage Celebration of Sweden Love – white factored

Arról hogy ki-kik maradnak nálunk, a későbbiekben döntünk.

Ez is érdekes lehet...