A tenyésztő élete

[:hu]Tenyésztőként az élet egyszerűen bonyolult. Tricolour kölyökre várok, mióta Szeder színes alma megszületett 2011.-ben.

Éppen most nem számítottam rá, hogy lesz, szinte varázslatként tekintek rá, és egy jelnek, hogy ez nem lehet puszta véletlen. Femi utolsó almából, éppen most. Amikor az első kis tri lány megszületett és felfogtam, a színét, közel voltam hozzá, hogy sírjak.

A kivárás játékosa vagyok, csak 4 babát kaptunk, ezért úgy döntöttem kivárok és nem jelzek senkinek, ha valaki tőlünk szeretne kölyköt, ránk fog találni. Jöttek is az érdeklődők szép számmal, külföldről is, aztán volt amiben én voltam bizonytalan és volt ami egyszerűen sehogy sem akart jó lenni. Így gondoltam egy nagyot, és elengedtem ezeket a kétes dolgokat. Jöttek a telefonok, emailek, és meg is találtuk minden kicsinek a tökéletes otthont.
Merlin itt marad Nagykanizsán, kiállításokon is részt fog venni, apját és Blatt-tet is látom benne, nagy reményeket fűzök hozzá!
Kicsi Panda Zalaegerszeg mellé költözik egy kis border terrier mellé, 1 hektáros kertbe, ahol még ló és kecske is van, azt hiszem jó helye lesz.
A két lány közül az egyik Érdre kerül, 3 nagy és egy kisgyermek mellé, igazi főállású kedvenc lesz, unatkozás kizárva.
A másik kislány…na úgy van, hogy ő marad.
Csak Naja az, aki tenyészkutya a kennelünkben, Nexee-hez szép reményeket fűzünk, de a szűrések még hátravannak. Femi ivartalanítva lesz, Flynn és Mira is kedvencként élnek velünk. Blatt-tel talán még egy almot tervezhetünk jövő év elején.

Honey-t december-január táján tervezzük fedeztetni, a párját még keressük.
Najának is 2019. első félévében lesz alma-ha csak nem megyünk a Cruftsra…[:en]The life is not easy as a breeder. I am waiting for a tricolour border collie girl since Szeder’s last litter was born in 2011.

Now it was almost a miracle, a magic, when these tricolour baby girls arrived. I was close to criing.

And now I have two well-known and very good owners for these girls, and I am in such a hard decision to let one of them go or listen to my heart (brain?) to keep one.

Many years ago, when i had only three dogs said I will never have more than 4. Oh my God! Now I live with 7 and thinking on to keep the 8th one.

Yes, my dogs are close to my heart, all dogs have their own things why we love them so much. But the problem is, that I have too many retired dogs. And retired not because of their age, but health problems. But I need the young hopes to bulid up my dreams.

At winter we will mate Honey- I hope so- and like she has different line from my females but daughter of Blatt I will keep a male from her.

Naja is still young, 2 years old, will finish her champions this year later when she comes back in coat. Nexee will debut on shows from autumn, she is a little copy of Naja, only with stronger bones. She will be a very attractive girl I think. And there is a good chance, that Over the Rise will stay with us. I have to listen to my feelings. Everything has it’s own reason.

[:]

Ez is érdekes lehet...