[:hu]

Kennelünkben lassan 15 éve foglalkozunk border colliekkal és 13 éve tenyésztéssel. Ez idő alatt sok féle emberrel és sorssal találkoztunk. Kutyatulajdonosnak lenni nem kis feladat és felelősség. Ha almot tervezünk, akkor azt hetekkel, hónapokkal a kölykök megszületése előtt nyilvánosságra hozzuk honlapunkon. Erre több okból is szükség van; egyrészt kapunk visszajelzést, hogy jó úton haladunk és a kiskutyáink tetszenek a border collie rajongóknak, valamint lehetőséget biztosítunk előjegyzésre. Felelős tenyésztő révén csak akkor hozunk le almot, ha kellő érdeklődőnk van. Igaz, sokszor hónapokat kell várni a kicsik megszületésére, de így mind az új tulajdonos, mind mi garanciákat adunk és vállalunk. Az ember mindig tanul, minden egyes alom után levonja a következtetést, hogy mit csinált jól, és min kell változtatnia a jövőben.
A kutyusainkat mindig olyan helyre adjuk, ahol biztosak vagyunk, hogy jó otthonuk és felelős gazdájuk lesz Ez egy minimális alapfeltétel! Ha bármi kétség merül fel bennünk, akkor új gazdit keresünk a kölyköknek. A kutyáink élete végéig fenntartjuk, hogyha valaki bármi okból nem tudja tovább tartani őt, akkor vissza kell hoznia hozzánk és mi keresünk neki új gazdát. Okokat soha nem kérdezünk, ítéletet hozni nem a mi jogkörünk, mi a saját kutyusainkat akarjuk biztonságban tudni. Tudtunk nélkül  a kutya harmadik félnek nem adható el!
A kölykök előjegyzése egy jelképes összeggel lehetséges, mely a vételár kb 10%-a. Ha a kiskutya kiválasztásra kerül, akkor foglalót kérünk. Ha nem születik az alomban olyan nemű, vagy színű kölyök, melyre előjegyzés érkezett, akkor az összeg maradéktalanul visszajár. Foglalót csak abban az esetben adunk vissza, ha a kiskutya valamilyen kizáró hibával rendelkezik, és alkalmatlan arra a feladatra, amire választották. Ezzel az új gazdi kifejezi vételi szándékát, a tenyésztő pedig kezességet vállal, hogy az a kutya az övé.
Sajnos tenyésztői munkánk során a jóhiszeműségből indultunk ki, csalódnunk kellett. Nem egyszer fordult elő, hogy 7-8 hetes kiskutya várt újból gazdira, mert a korábbi gazdijelölt meggondolta magát.
De ezeken a pontokon felül is a tenyésztőnek rangsort kell felállítania, hogy ki, mikor választhat kiskutyát és milyen sorrendben. Mivel munkánk gyümölcsét kiállításokon, agility és munkaversenyeken tudjuk bemutatni, így előnyt élveznek azok, akik vállalják, hogy kutyájukat kiállítják vagy magas szinten kiképzik. Minden alomból igyekszünk saját, illetve társtulajdonban kutyust megtartani, hogy évek múltán már saját tenyésztésű border collie-kal is folytathassuk tevékenységünket. A tőlünk származó kutyák szigorú feltételekkel vehetőek tenyésztésbe! A tenyésztési jog kizárólag a miénk, csak nagyon komoly, számukra ismert és elismert tényésztő esetében mondunk le erről. A tenyésztési célú kutyáink tulajdonjogát egészen az ivartalanításig fenntartjuk. A nem tenyésztési célra eladott kölykök törzskönyvére felkerül a ,,Nem tenyészthető!” felirat.
A kölykökre garanciát vállalunk,a kölykeink nem érintettek CEA, Cl és TNS betegségekben, állományuk szem -és diszpláziaszűrt.
Kiskutyáinkat kizárólag törzskönyvezve, chippel, oltásokkal és féregtelenítve adjuk gazdihoz 8 hetes kortól.
Kérjük csak akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, ha a fentieket maradéktalanul el tudja fogadni!
Köszönjük!

[:en]

We breed border collies for 10 years.We have met with several people and casts. Being a dog owner is not easy and need a lot of humanity and responsibility.
When we are planning  a litter, we take it up to our website. If somebody wants a puppy from us, puppy booking is possible for a minimal fee. After the pups were born, they can come to choose the puppy.
We always visit the places where the puppies will move. We would like to be sure, that they wil have perfect owners and home, which will be good for a border collie.
We hardly strict to sold  a puppy without our knowledge. A puppy can not sold to a third party.
If the owner can not keep the dog, we will search a new home for the dog. If they new a perfect home, we ask for the new owners details.
We warrant, that our puppies will never get  CEA, Cl and TNS, we give limited guarantee for missing teeth and hips.
We give the puppies with pedigree, microchip, inoculations and treatment against worms. They can move from 8 weeks of age.

We give a puppy box with all babies which includes food, toys, bowl and collars.

Please, if you can not agree with these points, save us to getting the contact.

[:]